Veldgids Plantengemeenschappen – Tweede herziene druk

Veldgids Plantengemeenschappen – Tweede herziene druk

De nieuwe Veldgids Plantengemeenschappen is verschenen! Hij beschrijft alle plantengemeenschappen in Nederland en brengt aldus voor het eerst de beschrijvingen uit de Vegetatie van Nederland (1995-1999) samen met de aanvullingen van de Revisie Vegetatie van Nederland uit 2017. Ook bevat het 464 pagina’s tellende boek een toegankelijke inleiding over termen en begrippen in de vegetatiekunde. Per gemeenschap zijn verspreidingskaartjes en samenvattende tabellen met de belangrijkste soorten en in compacte diagrammen de standplaatskenmerken van iedere gemeenschap opgenomen. De gids bevat determinatiesleutels waarmee de Nederlandse plantengemeenschappen op naam zijn te brengen. De sleutels leiden allereerst tot de juiste klasse, waarna aan de hand van standplaatskenmerken en soortensamenstelling op eenvoudige wijze de plantengemeenschap kan worden bepaald.

Titel Veldgids Plantengemeenschappen van Nederland
Auteurs Joop H.J. Schaminée, Rense Haveman, Stephan Hennekens, Marcel Horsthuis, John Janssen, Iris de Ronde, Nina Smits, Karle Sykora
Uitgever KNNV Uitgeverij
Uitvoering 12,5 x 21cm, 464 p, hardcover, full colour
ISBN 9789050117081
Prijs € 42,95
Waar Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl