Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/d/3/d/stratiotes.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/d/3/d/stratiotes.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/d/3/d/stratiotes.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Symposium ‘Biodiversiteit zoals Chris van Leeuwen het zag’ 10-09-2020 - Stratiotes

Symposium ‘Biodiversiteit zoals Chris van Leeuwen het zag’ 10-09-2020

Symposium ‘Biodiversiteit zoals Chris van Leeuwen het zag’ 10-09-2020

Op 10 september a.s. organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Heimans en Thijsse Stichting het symposium ‘Biodiversiteit zoals Chris van Leeuwen het zag’.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat ecoloog Chris van Leeuwen werd geboren. Hij begon zijn loopbaan in 1947 bij Staatsbosbeheer, werkte daarna bij het RIVON en RIN en doceerde tot 1985 Ecologie en Stedenbouw aan de TU Delft. Van Leeuwen was befaamd vanwege zijn enorme veldkennis over plantengroei en vegetaties. Op basis van zijn veldwaarnemingen ontwikkelde hij in de jaren 60 en 70 de Relatietheorie en beschreef daarin de complexe relatie tussen plantengroei in ruimte en tijd, met begrippen als dynamiek, scheiding, verbinding en grensmilieus.

Tijdens het symposium gaan oud-collega’s en studenten van Chris van Leeuwen dieper in op de Relatietheorie. Zij laten zien dat de inzichten en het gedachtegoed van Van Leeuwen nog altijd waardevol zijn bij hedendaagse vraagstukken over behoud en herstel van biodiversiteit.

Locatie: Kasteel Groeneveld, Baarn

Toegang: gratis

Voor info: Henk-Jan van der Veen, Staatsbosbeheer, hj.veen@staatsbosbeheer.nl, 06-22483817

Aanmelden: via het secretariaat Staatsbosbeheer, n.geerlings@staatsbosbeheer.nl