Lidmaatschap

De missie van de Plantensociologische Kring Nederland (PKN) is het bevorderen van plantensociologisch onderzoek ten behoeve van natuurbeheer en vergroten van de vegetatiekundige kennis, waarbij opleiding aan de hand van vegetatiekundige methoden een van de doelen is. De verwachting van aspirant leden is dat deze al een zekere botanische basis hebben. PKN heeft niet als doel floristen op te leiden. Heeft u dat voor ogen, dan verwijzen we u graag door naar FLORON, KNNV en/of IVN.

De PKN organiseert per jaar ca. 50-70 excursies in Nederland en Vlaanderen, waarvoor men zich in februari of maart kan opgeven.  Tijdens de excursies, die worden geleid door deskundige leden, komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, waarbij het ecologisch voorkomen van soorten in de vegetatie altijd centraal staat. Verder wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan natuurbeheer, landschapsecologie, ecohydrologie, plantenecologie, onderzoeksmethoden en de herkenning van zeldzame of taxonomisch lastige soorten.

Per jaar worden er enkele beginnersexcursies en een tweedaagse vegetatiecursus georganiseerd, waarbij men kan leren over de methoden van vegetatiekundig onderzoek, zoals vegetatieopnamen maken en het uitvoeren van een vegetatiekartering. De vegetatiecursus kunt u ook volgens als u nog geen lid bent. U kunt de cursus dan als opstapje naar het lidmaatschap gebruiken.

Het lidmaatschap kost 20 euro per jaar. Hiervoor ontvangt u twee keer per jaar het tijdschrift Stratiotes en wordt u uitgenodigd deel te nemen aan de excursies in binnen- en buitenland. Daarnaast krijgt u enkele keren per jaar een nieuwsmail toegezonden.

Als u geen lid kunt of wilt worden, kunt u wel abonnee worden van ons blad Stratiotes en/of onze nieuwsmail.

We vragen u het onderstaande formulier in te vullen, zodat we samen een inschatting kunnen maken of de PKN voor u een interessante organisatie is. Daarbij kunt u bijvoorbeeld melding maken van één of meer van de volgende punten (geen van allen is verplicht!):

– voordracht door een lid van de PKN (als een lid inschat dat u er aan toe bent is dat doorgaans voldoende)

– interesse in vegetatiekunde, plantensociologie, plantenecologie, vegetatiebeheer en/of landschapsecologie